Šok stepenište

Stepenicama se može popeti, ali može se i sići – boraviti na stepenicama znači biti negde između, ni gore ni dole u suspendovanom trenutku punom očekivanja i mogućnosti, punom neizvesnosti i pretnje.

„Šok stepenište“ je najsvežiji poduhvat „Šok zadruge“ koji ona ostvaruje u saradnji sa knjižarom „Bulevar Books“, usmeren je na one koji dolaze, često prolaze, sve češće i odlaze, dakle na studente završnih i master studija Akademije umetnosti u Novom Sadu. „Šok stepenište“ po svojim izlagačkim kapacitetima teško da može da se nazove galerijskim prostorom, više je prostor negde između, prostor u prolazu, napola definisan i kao takav provocira pitanja i traži odgovore, a svakako najvažnije jeste pitanje sudbine onih koji pretenduju da budu umetnici, studenata Akademije umetnosti, njihovog rada i mogućnosti za rad tokom i nakon završetka studija.

„Šok bulevar“ i „Šok stepenište“ nastaje kroz umrežavanje dveju organizacija koje su hijerarhijski, ekonomski, poslovno drugačije organizovane, ali zajednički imenitelj nalaze u nameri da prošire, podrže i edukuju onu scenu koja je zainteresovana za savremenu umetničku praksu. Želja i namera, povezivanje i združivanje, ostvaruju se kroz dve aktivnosti u kojima je svaka od organizacija možda i najbolja, ili ima želju da bude najbolja – u izlagačkoj praksi i izdavaštvu, odnosno promociji izdavaštva.

Otvoreno je, dobro došli!

Željko Grulović, izvršni producent MMC Led Art-a/Šok zadruge

Izložbeni program Šok stepeništa:

Lidija Krnjajić „Disanje“, od decembra 2018. do marta 2019.

Sofija Kamasi „Momenti“, od marta do juna 2019.

Zita Arđelan „Herbarijum“, od juna do septembra 2019.

Odložena je izložba Adrien Ujhazi, koja je trebala da bude realizovana od septembra do decembra 2019.

Lidija Krnjajić, Sofija Kamasi, Zita Arđelan i Adrien Ujhazi zajednička postavka i praznična rasrodaja umetnosti, od decembra do januara (2020.)