Šok razgovori + KONTEKST SAVREMENE

Od 2019. godine uvodimo javnu i neposrednu formu dijaloga sa autorkama i autorima, umetnicama i umetnicima i drugim učesnicama i učesnicima u programu Šok zadruge. Formi smo dali naziv Šok razgovori sa namerom da kontinuirano postavljamo manje prijatna pitanja, tražimo prijatne ili manje prijatne, ali konstruktivne odgovore i da, kao u dosadašnjoj praksi, insistiramo na dijalogu i aktivnoj ulozi umetnosti i umetnika u društvu.

U pisanoj formi rubrika „Razgovori postojala je na našem internet portalu još od 2015., zahvaljujući Sonji Jankov i njenom velikodušnom angažmanu, dok sada „Šok razgovor uglavnom pratiti program Šok zadruge, odnosno njen je sastavni deo, pa sem u pisanoj formi, održava se i u našoj Centralnoj galeriji.

Šok razgovor: Marko Milić “Bivši iz unutrašnjosti”

Šok razgovor: Jovana Semiz “OVERSATURATED”

Šok razgovor: Ivan Perak “Lik i arhitektura”

Šok razgovor: Tina Stanetić “1111”

Šok razgovor: Vojin Ivkov “PRED KUĆOM”

Šok razgovor: Nađa Kračunović “Kompleks na prodaju“

Šok razgovor: Simona Dolinga “Iz utrobe‟

Šok razgovor: Sofija Kamasi “Momenti‟

Pročitajte i “razgovore” koje je Sonja Jankov vodila s autorima-umetnicima, izlagačima u Šok galerijama:
Razgovor sa Bojanom Dojkićem
Razgovor sa Velimirom Andrejevićem
Razgovor sa Nenadom Bračićem
Razgovor sa Vendelom Vaštagom

Dobrodošli u KONTEKST SAVREMENE, podcast koji čine pet epizoda u kojima razgovaramo sa različitim stručnjacima iz oblasti vizuelne umetnosti o savremenosti u okviru koje rade i kojom su okruženi, njihovim dosadašnjim postignućima i budućim planovima.

Projekat je podržan od strane Novi Sad 2021 – Evropske prestonice kulture putem javnog konkursa za jačanje lokalne umetničke scene.

Naša prva gošća je vizuelna umetnica Adrienn Újházi a njeno mišljenje o “kontekstu savremene” ćete čuti u ovom interesantnom razgovoru koji vode naši članovi Željko Grulović i Nemanja Milenković sa umetnicom: https://www.mixcloud.com/%C5%A0okZadruga/kontekst-savremene-1-adrienn-%C3%BAjh%C3%A1zi/