LUKA STOJANOVIĆ: J’ADORE LES SPORTS / SAVA KESIĆ: NEPOZNATI

luka stojanovic 01Izložba Luke Stojanovića “J’adore les sports” i Save Kesića Nepoznati” biće otvorena u petak, 10. juna 2016. godine u 19 sati u galeriji ŠOK PARTIZAN (DSZS Partizan, Preradovićeva br. 9, Petrovaradin).


Luka Stojanović: J’adore les sports

J’adore les sports je serija digitalnih printova i video animacija nastali kao proizvod istraživanja na polju 3D modelovanja i animacije. Koristeći softvere kao što su Cinema 4D i Blender, ispituju se mogućnosti reprezentacije digitalnog tela i objekata iz realne stvarnosti. U seriji kratkih animacija, telo se dovodi u korespodenciju sa različitim sportskim aktivnostima, a kao rezultat toga, dolazi do njegove dekonstrukcije. Rad J’adore les sports („Obožavam sport”), postavlja se u prostor Partizana, kao prostora predodređenog za sportske aktivnosti, koji se potom predstavlja kao samo-ironičan gest na sportsku (ne)spretnost samog autora.


sava kesic_nepoznatiSava Kesić: Nepoznati

Rad „Nepoznati” predstavlja interaktivnu instalaciju sa performativnim pristupom, u kojem se lopta kao sportski rekvizit aproprijira da bi se istražio i dokumentovao život prostora Partizana. Rad se zasniva na prikupljanju potpisa na lopti, onih koji svakodnevno posećuju prostor Partizana, te koji utiču na njegovu budućnost i pišu njegovu istoriju. Sa ciljem simboličkog dokumentovanja, kao i sa ciljem kreiranja specifičnog scenskog događaja u kojima sportisti amateri postaju glavni akteri rada – rad „Nepoznati” zapravo referiše na složen mehanizam postajanja poznatim. Jer, samim zapisivanjem i pamćenjem, lopta postaje svojevrsna memorabilija, putem kojeg i oni nepoznati postaju poznati.


Ovo su prve u nizu izložbi koje se organizuju u toku juna meseca u sklopu programa inAPROPRIJACIJA: analize_studije_pristupi 2/3, koji se izvodi kao deo projekta Izlagački praktikum”.

Save

Save

Save