STUDENTI AUNS: MILGRAMOVE TAČKE

U petak, 15. juna 2018. godine u Centralnoj galeriji Šok zadruge otvorena je izložba studenata AUNS pod nazivom „Milgramove tačke“.
Izlažu: Jelena Gajinović, Konstantin Đuričkov, Sanja Anđelović, Marija Cvetković, Dušan Ivić, Tijana Jevrić, Igor Balać, Teodora Jajić, Vladimir Janić, Edvard Molnar, Nađa Rakić, Milutin Reljić, Nataša Sušić, Mladen Novakov, Jelena Kuzmanov i Ivana Čavić.


„Milgramove tačke“ je zajednička  izložba studenata Novih medija Akademije umetnosti u Novom Sadu, u organizaciji prof. Isidore Todorović koja se bavi raznim formama virtualnosti. U okviru izložbe biće prezentovana igrica augmentovane realnosti „Portilija“, VR projekti snimljeni sa kamerom od 360 stepeni, kao i skice za digitalne vezove. Koncept izložbe je inspirisan konceptom Pola Milgrama o kontinuumu realnost-virtuelnost u okviru kojeg se definišu pojave kao što su augmentovana, virtuelna realnost u kontekstu stvarnosti ali i percepcija stvarnosti  kao takve. Zapravo Miligramova skala je ono što spaja sve radove izložene na izložbi koji postoje između virtuelnog i realnog; na VR naočarima, ekranima tableta i telefona a nekad i u formi printa, dakle u fizičkom prostoru. Posetioci će moći da instaliraju i probaju AR igricu „Portilija“ za android telefone, o fantastičnim bićima na Fruškoj Gori, da se uz pomoć VR naočara utope u učionicu od 360 stepeni ili da digitalni vez pretvore u  fizički.