Velimir Andrejević: Školski rad

velimir andrejevic_2Izložba radova Velimira Andrejevića „Školski rad” otvorena je 17. novembra 2015. godine u prostoru galerije Šok zadruge. Izložba će trajati tri nedelje. Možete je pogledati nakon otvaranja radnim danima od utorka do petka u periodima od 11-14h i od 17-20h, kao i subotom od 11 do 14h.

Svakodnevno se susrećemo sa brojnim zadacima različite prirode. Efikasnost pri njihovom rešavanju u mnogo čemu zavisi od našeg znanja, iskustva, sposobnosti ili veštine. Uvežbavajući određene tehnike bivamo spremniji za suočavanje sa problemima koji pred nas bivaju postavljeni. Kao sredstvo za vežbanje, postavljena je namenski izrađena „školska tabla”, dok su predmet vežbe, zadaci tj. pitanja za čija rešenja ne postoji odgovarajući sistem uvežbavanja.
Velimir Andrejević

Velimir Andrejević rođen je 1986. godine u Bačkoj Topoli. 2010. godine završava osnovne studije na smeru Grafičke komunikacije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a 2012. Master na istom smeru. Radove bazira na sintezi jasnih grafičkih formi i apsurdnog konteksta u kojima se nalaze. Za svoj rad više puta je nagrađivan u zemlji i inostranstvu. Aktivno izlaže od 2009. godine i do sada se tri puta publici predstavljao samostalno i desetinu puta grupno. Trenutno živi i radi u Novom Sadu.