JELENA MIJIĆ: JUČE JE JUČE BILO DANAS

screen-shot-2016-11-30-at-20-38-05U utorak, 6. decembra 2016. godine u galeriji Šok zadruge otvorena je izložba Jelene Mijić pod nazivom „Juče je juče bilo danas“.


Juče je juče bilo danas

Sav materijal koji će izložbu “Juče je juče bilo danas” činiti nastajaće tokom trajanja izložbe.*

Izložba se sastoji od dva segmenta. Prvi je moj “video dnevnik”, drugi čine crteži koji će posetioci izložbe moći da prave prilikom posete, na osnovu mojih uputstava.

Svake večeri montiraću po jedan video, ne duži od jednog minuta, od materijala koji sam snimila tog dana. U snimanju ću probati da budem što neposrednija i da snimam stvari koje se dešavaju oko mene, neću se truditi da smišljam situacije i scenarije, kako bi materijal bio zanimljiviji. U montaži, koja je na veoma bazičnom nivou, pokušaću da videe učinim što zanimljivijim. Posetioci će u galeriji moći će da vide samo video od prethodnog dana, ali će svaki posetilac moći, ukoliko želi, da napravi i svoj crtež, uz pomoć jednostavnih pisanih instrukcija/zadataka od kojih će se neki odnositi i na jučerašnjicu posetilaca. Crteži će čim budu završeni biti izlagani u galeriji, te će svaki sledeći posetilac moći osim mog jednominutnog videa da vidi i crteže svojih prethodnika. Nakon završetka izložbe oni koji budu želeli da dobiju svoje crteže moći će dai ih, uz odgovarajući opis, zatraže putem e-maila, a ja ću im ih poslati poštom.

*osim videa koji će biti prikazan prvog dana izložbe koji će nastati dan ranije

Jelena Mijić


Izložbu možete pogledati do 16. decembra 2016. godine.

Save

Save

Save