Zita Arđelan: Herbarijum

Od 10 juna 2019. u okviru prostora „Šok stepenište“ (Bulevar Books) možete pogledati izložbu serije grafika Zite Arđelan pod nazivom „Herbarijum“.

Zita Arđelan, u svojoj seriji „Herbarijum“, inspiraciju pronalazi u svetu van urbane sredine grada, u prirodi. Dokumentujući ih u vidu listova iz herbarijuma koje naknadno dorađuje tragajući za jedinstvenim likovnim rešenjima. Grafike su monohromatske, rađene u tehnici drvoreza i linogravure.Herbarijum u botanici označava zbirku konzerviranih biljaka prostom dehidracijom. Autorka sa suptilnim radovima na jedinstven način pokušava konzerviranu prirodu da približi užurbanom savremenom svetu u kojem živimo. Adrienn Újházi

Rođena je 1995. u Novom Sadu, gde je završila srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ i Akademiju umetnosti, departman likovnih umetnosti, smer grafika, u klasi prof. Aleksandra Botića. Trenutno je na master studijama na istoj akademiji, kod mentora Jelene Sredanović. Učestvovala je u više grupnih i tri samostalne izložbe. Od 2011. članica je „Šok zadruge”, a od 2017. i mladog kulturnog magazina „Hid Kör Art”.

Izložbu možete pogledati do kraja leta.

Sponzori izložbe: Studio Denik i Nuovo Arte.