JOVANA BUDOŠAN: RAD BEZ POKRIĆA 2.0

U utorak, 5. decembra 2017. godine u Centralnoj galeriji Šok zadruge filozofkinja Silvia Dražić otvorila je izložbu Jovane Budošan pod nazivom „Rad bez pokrića 2.0“.

Postavku ove izložbe možete pogledati do 14. decembra, od 12.00 do 18.00 časova, a uz prisustvo autorke od 17.00 do 18.00 časova.

 

 

Rad bez pokrića 2.0
(ili Ima dva)

Opet „Rad bez pokrića“?
Prva izložba pod nazivom „Rad bez pokrića“ realizovana je krajem 2012. godine u Galeriji „Šok“ u Grčkoškolskoj ulici, odnosno eutanaziranoj „Art klinici“. U okviru nje, izložila sam crteže koji su kao polaznu tačku imali (čistu) umetničku praksu, za koju sam smatrala da nije sebe društveno opravdala. Za naziv uzimam tekst sa jednog od izloženih radova* u kom Vas, kao posmatrača, obaveštavam da ne treba da budete sigurni da je ono što gledate osnovano po bilo čemu, t. j. da Vam ni ja (kao autorka), niti iko drugi (Galerija, obrazovni sistem i dr.), može garantovati za ono što gledate u tom trenutku.

Najzad rad

* „Rad bez pokrića (napomena: gledanjem ovog rada nemate nikakvu garanciju da ste

dobro potrošili vaše vreme)“

Zašto „Rad bez pokrića 2.0“?
Radovi koje želim da izložim u Centralnoj galeriji Šok zadruge nastali su u periodu od kraja 2013. do kraja 2017. godine, odnosno tokom mojih trudnoća i porodiljskih osustava. Stičem utisak da su društvene okolnosti slične, pa odlučujem da nastavim svoju umetničku praksu „bez pokrića“. Ipak, nastajući u  jednom među-vremenu ovi radovi imaju vlastitu duševnu, mentalnu i ekspresivnu dinamiku.

Jovana Budošan


Ovo je još jedna u nizu izložbi autorki i autora okupljenih oko Šok zadruge, a u okviru intenzivnog programa objedinjenog pod nazivom „Završni udarac“. Svaka je izložba prodajna, a ulaz slobodan.

Advertisements