ZAVRŠNI UDARAC ŠOK ZADRUGE

zavrsni udarac sok zadruge

Na samom kraju 2017. započinjemo ZAVRŠNI UDARAC.

U godini koja Šok zadruzi nije išla naruku – ni zvezde joj nisu bile naklonjene a kamoli republičke i druge kase ili oni koji trenutno drže kjučeve – Zadruga se ipak odlučuje da „na mišiće“ i s jedinim raspoloživim resursom, odnosno prostorom koji još uvek ima, izađe na crtu i zada „završni udarac“ realizovanjem serije izložbi, do konačnog rezultata, eventualnog pozitivnog ishoda ovog iscrpljujućeg meča.

Prva u nizu, od 24. novembra do 1. decembra, bila je izložba Dejana Jankova U RITMU.

Od 5. do 14. decembra RAD BEZ POKRIĆA 2.0 Jovane Budošan.

ŠOK-UP Sanje Anđelković izveden je 15. decembra.

A već od 20. decembra pogledajte izložbu Jelene Gorički ELKA ART AVATAR – SLIKE KOJE MOŽETE NEMATI.

GODIŠNJICA NA GODIŠNJICU obeležena je 18. novembra / 6. decembra istoimenom izložbom koju smo upriličili (na istom mestu) u Šok koridoru 22. Ovom prilikom podsetili smo na činjenicu da niko nije preuzeo odgovornost zbog razbijanja izloga i cepanja izložbe Srđana Veljovića VUKOVAR – UBIJANJE JEDNOG GRADA, 1991–2016, koja je otvorena 18. novembra, a razbijena 6. decembra u našem galerijskom prostoru, dok je istraga u ćorsokaku.

VELIKA NOVOGODIŠNJA RASPRODAJA UMETNOSTI trajaće od 21. do 31. decembra. Još jedna sjajna prilika da priuštite sebi ili poklonite drugima jedinstveno parče savremene likovne umetnosti.

Za sam kraj decembra najavljujemo i izložbu PUNO HTELI, PUNO ZAPOČELI u Šok koridoru 22. Na ovoj izložbi biće prezentovani galerijski prostori, odnosno koncepcija i idejno rešenje lanca Šok galerija koji Zadruga poklanja Novom Sadu, uz isticanje principa decentralizacije kulture.

Počinje i kolektivno crtanje najtalentovanijih SAMO DA NE ZALUTAMO i time se nastavlja projekat „Na istom zadatku“. Za projekat, radionicu i aktivnosti biće zadužen Nikola Džafo.