Prezentacija kalendara 20 21

Prezentacija kalendara 20 21

Bulevar Books, knjižara koja svira (Bulevar Mihajla Pupina 6, Novi Sad)

25. XII 2020. u 18h

***

Dragi kupče, čitaoče, ljubitelju kalendara i umetnosti, očeviče i saučesniče!

Pred Vama je plod iz bašte mašte 12 autora, 12 umetnika, 12 ilustratora, hajduka i saučesnica! Za razliku od naših kolega iz hajdučkog zanata, mi se okupljamo polovinom oktobra, a naš prvi hajdučki sastanak bio je davne 2019. godine u cilju ubiranja naših 12 snaga i 24 ruku za pravljenje jednog jedinstvenog kalendara. Ovo je upravo jedan takav kalendar i dokle god je pred Vama i sa Vama i Vi ste naš saučesnik od januara do decembra, preko marta, juna i oktobra. Do sledećeg hajdučkog sastanka!

Naš cilj je da svake godine ubiramo nove autore i nove snage, hajduke i jatake i time plenimo svakih narednih 12 meseci koji će osvanuti.

Do sledeće godine, do sledećeg kalendara i novih umetničkih hajdučučija krićemo se kod naših ljubavnika i ljubavnica, po šifonjerima, u starim haustorima, pod nadstrešnicama kioska za viršle… A Vama i pred Vama ostavljamo kalendar koji smo za Vas spremili.

***

Dizajnersko rešenje kalendara: Stefan Ilić, Rade Tepavčević, Marina Milanović, Sanja Stojkov, Nikola Popović, Andrej Julher, Barbara Dimić, Bojan Dojkić, Dunja Branovački, Sofija Kamasi. Tijana Tripković, Dragoljub Dimitrijević

Kalendar možete kupiti u Bulevar Books-u i Centralnoj galeriji Šok zadruge.

***

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Gradske uprave za Kulturu Novog Sada i Goethe Instituta u Beogradu (Funded by the International Relief Fund of the German Federal Foreign Office, the Goethe-Institut, and other partners: www.goethe.de/relieffund).

Dizajn plakata: Stefan Ilić