REZULTATI KONKURSA ŠOK ZADRUGE ZA IZLAGAČKU 2021. GODINU

Na konkurs Šok zadruge za izložbene i druge kulturno-umetničke aktivnosti u okviru njenih aktivnih galerijskih prostora u Novom Sadu za 2021. godinu, a u periodu od 15. novembra 2020. godine do 15. januara 2021. godine, pristiglo je 65 prijava iz zemlje i inostranstva.

Pristigle predloge pregledali su članovi Umetničkog saveta koji čine vizuelna umetnica Andrea Palašti, filozofkinja Silvia Dražić, istoričar umetnosti, kustos i pisac Novi Nebojša Milenković, politikološkinja i kustoskinja Danijela Halda, vizuelni umetnik i idejni tvorac galerije Nikola Džafo i vizuelni umetnik i urednik likovnog programa Šok zadruge Nemanja Milenković. Umetnički savet je doneo sledeću odluku:

Za termine za Centralnu galeriju izglasani su:

 1. Aleksandar Denić
 2. Ilija Gubić
 3. Dragana B. Stevanović i Ivona Fregl
 4. Žarko Aleksić
 5. Boba Mirjana Stojadinović
 6. Ivana Aranđelović
 7. Iirumva Isaac i Dusab king Christian
 8. Jelena Micić
 9. Aleksandra Mirimanov
 10. Gabriela Vasić, jednodnevni performans
 11. Milana Simić, jednodnevna master izložba
 12. Dunja Nedeljković, koja na osnovu nagrade Perspektive stiče pravo izlaganja

Za termine za Šok Koridor izglasani su:

 1. Šejma Fere i Saša Stojanović
 2. Andrej Julher
 3. Ingrid Raffai
 4. Danko Đurić

Po pozivu urednika likovnog programa izlagaće Borna Ivanuša, Darija Dragojlović, Konstantinos Petrović i Vokalno Kustoski Sindrom.

Usled nepovoljne epidemiološke situacije neki termini namenjeni za realizaciju u 2020. godini morali su da se prebace za sledeću godinu, te će se u ovoj godini takođe predstaviti i Sonja Radaković, Sara Masnikosa, Sandra Ratković, Danijela Matović, Aleksandra Bulajić, Nataša Kokić i Danica Jevđović.

Realizacija izlagačkih termina počinje od marta meseca.