ReKAPITULACIJA: performans BIO MOST

BIO MOST

9. jul, 18.00-22.00

Varadinski most, Novi Sad

Multimedijalni centar „Led Art“ (MMC „Led Art“) poziva sve zainteresovane da prisustvuju realizaciji performansa BIO MOST, koji će se izvesti u subotu 9. jula sa početkom u 18.00 časova kod Varadinskog mosta. Performans BIO MOST je četvrta aktivnost u sklopu projekta ReKAPITULACIJA, koji obuhvata tridesetogodišnje delovanje umetničkih grupa Led Art, Art klinika, Šok ZaDruga sa Grafičkom mrežom.

BIO – MOST: NOVOSADSKI SUVENIR 2000-2022 

PROIZVODI LED ART-a SA DUGOM TRADICIJOM POSTOJANJA

KONZERVIRANI SERTIFIKOVANI PROIZVODI

100 % RAZGRADIV MOST

Bio most, akcija-performans prvi put je izveden na godišnjicu rušenja Varadinskog mosta na novosadskoj Ribljoj pijaci 1. aprila 2000. godine. Na tezgi su se nalazilii upakovani delovi pronađenih ostataka mosta koji je u bombardovanju srušen 1999. godine. 

Učesnici performansa su bili: Nikola Džafo, Dragan Živančević, Vesna Grginčević, Ratko Radivojević, Srđan Veljović, Nataša Tomić-Veljović, Art Circus i Zec Beli.

Nakon 2000. godine, ova akcija se iznova ponavlja na godišnjicama rušenja mosta, kao opomena, sećanje i ujedno poziv na mir. U formi suvenira, lepo dekorisani i  upakovani ostaci mosta i razglednice sa prikazom srušenog mosta postaju umetnički produkt koji sugeriše na strašne događaje koji su se događali tokom devedesetih godina, a na koje grupa MMC „Led Art“ odgovara umetničkim akcijama i izlaskom na ulicu.

* BIO – a) skr. od prideva biološki; b) prošlo vreme pomoćnog glagola biti

Realizaciju projekta ReKAPITULACIJA su podržali Fondacija “Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, Gradska uprava za kulturu Novi Sad i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Autori dizajna: Šok ZaDruga