Mačke (sve je pošlo naopačke) 4

Kako smo 1. januara 2020. godine ušli u prestupnu godinu, red je da posebni 29. februar posvetimo našim krznenim prijateljima, mačkama, kroz četvrto izdanje izložbe Mačke (sve je pošlo naopačke). Poznato je da je februar mesec kada najčešće svedočimo avanturama  komšijskih mačijih bandi, kada svoje mace u stanu ili kući pokušavamo da na razne načine animiramo i obuzdamo, kada se zavijaju i ližu rane, ili iščekuju novi mačići. 

Ovim povodom tim Šok zadruge organizuje jednodnevni događaj gde ćete imati priliku da u našoj Centralnoj galeriji vidite radove nekoliko istaknutih autora inspirisanih upravo mačkama. Međutim, svojim dolaskom takođe možete pomoći našim šarenolikim drugarima tako što ste pozvani da donirate hranu za mace, a kako je u pitanju poseban datum, one su većale i donele odluku da će kucama progledati kroz prste, te je hrana za njih takođe dobrodošla. Za svaku donaciju dobijate mogućnost da na poklon odaberete neki od mnogih digitalnih printova umetničkih dela sa motivima mačaka, a sva skupljena hrana direktno ide našim drugarima iz Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad-SPANS, odnosno macama i kucama za koje se oni brinu.

Vidimo se u subotu 29.2. od 15-18h!

Izložbu/akciju u 15h otvaraju Anđelka Đorojević, volonterka Udruženja za zaštitu životinja Novi Sad-SPANS, i Nemanja Milenković, urednik programa Šok Zadruge.

Dizajn plakata: Stefan Ilić