Tina Stanetić: 1111

1111

21. VII-15.VIII 2020.

Šok Koridor, Pasaž Zmaj Jovine 22

1111

Stvaranjem nečega ljudskog i svjesnog u mašinama i buđenjem mašinske egzaktnosti i mehanike u ljudima Tina stvara savršenu nebesku populaciju. Svojim radovima utiče na našu percepciju o univerzumu i našoj manifestaciji u njemu. Selestijalni roboti, spoj zapada i istoka, nauke i misli, plove oko nas i u nama. Među njima Tina izdvaja svoju jedinku sa kosmičkim moćima, simbiotsko nadstvorenje. Mi pratimo njegov put, poistovjećujemo se sa njim. A zauzvrat, on nam otključava portale naše svijesti i širi prostranstvo naših misli do beskonačnosti. Transformiše se pred nama, a i mi zajedno sa njim. Heroj, superheroj, antiheroj i žrtveni jarac. Izloženost transformativnom procesu omogućava nam da budemo svjesni da se status superheroja ne dobija isključivo genetski ili nekim drugim uticajima prije rođenja, već se takođe i stiče i moguće je postati jedan od njih. Jer, na kraju krajeva, što da ne?

Ana Vejin

Grafički dizajner

Tina Stanetić, rođena 1992. godine u Konstancu, Njemačka. Diplomirala je 2017. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju na katedri za grafiku, u klasi profesora Velja Stanišića. Master studije završava 2020. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na katedri za grafiku, u klasi profesora Vladimira Veljaševića.
Autentičan izraz realizuje kroz grafičke tehnike i različite medije u jedinstvu vrlo inovativnih ideja i vizija. Tokom osnovnih studija postaje dobitnica godišnje nagrade za najboljeg studenta na katedri za grafiku. Učestvovala je na mnogobrojnim grupnim izložbama i projektima.

*Usled novih restriktivnih mera koje zabranjuju okupljanje više od 10 ljudi u zatvorenom i otvorenom prostoru, svečano otvaranje izložbe nije moguće održati.

Izložba je podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Dizajn plakata: Stefan Ilić