Bojan Dojkić: BOJANKA

BOJANKA Bojan Dojkić
Šok Bulevar u Knjižari Bulevar Books (Bulevar Mihajla Pupina 6)
19. IX – 19. XII 2020.
Otvaranje u 18č.
***

Upotrebite bojice, flomastere, olovke i obojite ilustracije na sebi svojstven način. Kroz igru se upustite u potragu za najboljim vizuelnim rešenjem koristeći svoju imaginaciju. Gotove radove prosledite autoru bojanke u digitalnom formatu kako bi postali deo izložbe – završnog čina ovog projekta. Unesimo boje u stvaralački dijalog!
Kontakt autora gde možete proslediti svoja rešenja: hlebujaje@gmail.com

Bojanke u pretprodaji možete preuzeti u Šok zadruzi od utorka do subote po ceni od 500din uz poklon digitalni otisak potpisan od strane autora.
Od subote, odnosno promocije, bojanke možete preuzeti u knjižari Bulevar Books po ceni od 800din uz digitalni otisak.
***

Bojan Dojkić je diplomirani dizajner i ilustrator posvećen crtežu kao osnovnoj formi izražavanja.
U želji da nađe jedinstveni oblik komunikacije kroz kreaciju dvodimenzionalne slike prolazi kroz širok spektar ljudskih emocija. One su pokrenute spoljašnjim uticajima i direktno se ispoljavaju kroz crtež. U njegovom radu površine moraju biti dobro promišljene i besprekorno čiste. Pedantnost, preciznosti, fokusiranosti na detalje, kao i jasno postavljanje oblika i njihovih odnosa je ono po čemu je prepoznatljiv.
Realizovao pet samostalnih i učestvovao na brojnim grupnim izložbama. Stalni je član ŠOK zadruge i voditelj programa “Večernji akt”.
***

Promocija bojanke počinje u subotu 19. septembra u 18č. uz poštovanje svih restriktivnih mera.

Izložba je podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Gradske uprave za Kulturu Novog Sada, Evropske prestonice kulture 2021, KALEIDOSKOPA Kulture, Knjižare Bulevar Books i Goethe Instituta (Funded by the International Relief Fund of the German Federal Foreign Office, the Goethe-Institut, and other partners: www.goethe.de/relieffund).

Dizajn plakata: Bojan Dojkić