29. Rođendan Led Art-a i promocija knjige Documents of time: 1993-2003

Dragi naši,
Veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo na otvaranje izložbe i promociju monografije  Documents of time: 1993-2003,  17. maja, na dan 29. rodjendana Multimedijalnog centra Led Art.
Izložba Dokumenti vremena predstavlja kratak izvod iz fotografske arhive MMC Led Art-a i sama izložba je zamišljena kao mogućnost da se u atipičnom galerijskom prostoru, koji karakteriše prolaznost, prikaže slojevitost jednog vremena kroz rad i aktivnosti ove umetničke grupe. Pri posmatranju fotografske dokumentacije aktivnog perioda Led Art-a, nameću se pitanja šta danas znače fotografije nastale pre bezmalo 30 godina i koja je njihova svrha i pozicija u današnjem vremenu, kao i kako ih danas “čitamo” i tumačimo?

Otvaranje izložbe pratiće i tribina posvećena “konačnom” izdanju monografije Documents of time 1993-2003 na engleskom jeziku.  Zašto ova monografija napokon izlazi iz štampe na engleskom jeziku posle 16 godina, kao i koliko je važna u sadašnjem trenutku su pitanja na koja ćemo pokušati da damo odgovor tokom promocije knjige.

Na promociji knjige govoriće:
filozofkinja dr Silvia Dražić, docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu Dr Andrea Palašti i aktivista Željko Grulović.

Promocija i otvaranje izložbe će se održati u Bulevar Books knjižari – galeriji
Adresa Mihajla Pupina 14 u 19 h.

Kustos izložbe i moderator razgovora: Darija Dragojlović

Dizajn plakata: Nina Komel

Srećan nam rođendan!