Pasaž Fest

Pasaž Fest ima za cilj da animira i oživi urbane prostore u Novom Sadu kroz kulturne sadržaje kamernog tipa, koji su prilagođeni tim specifičnim prostorima. 

Pasaž Fest spaja dešavanja iz različitih oblasti savremene umetnosti – književnosti, scenske, vizuelne, filmske i muzičke umetnosti. Prvo, pilot izdanje je festivalskog tipa, i predstaviće niz različitih događaja iz svih domena savremenog stvaralaštva. Cilj nam je da u narednim godinama festival napreduje i da se kroz umetničku produkciju, angažovanjem više umetnika različitih profila kreira program namenjen i prilagođen specifičnim prostorima u gradu.

Festival je plod saradnje institucije kulture “Sterijinog pozorja” i nezavisnih aktera kulturne scene – Multimedijalnog centra Led art, Reaktora i Grafičke Zadruge. Takođe, u festival su uključeni i ugostiteljski objekti i drugi privredni subjekti u pasažu Zmaj Jovine 22.

Prvo, pilot izdanje Pasaž Fest traje četiri dana, od 25.08. do 28.08.2022. godine. U toku četiri dana posetioci će imati priliku da posete četiri izložbe, pogledaju jednu pozorišnu predstavu, izbor iz selekcije dva filmska festivala, poslušaju dva govorna programa i dva muzička koncerta.

Program Pasaž Festa:

Autorka dizajna: Asja Komadina