Lidija Krnjajić: Gde god stavim nogu zemlja je

“Gde god stavim nogu zemlja je”

6 – 17. decembar

Otvaranje u 18h

Centralna galerija Šok ZaDruge

***

“Zemlja liči na nebo. Zemlja se pruža i nebo se pruža. Svuda na zemlji je nešto i svuda na nebu je nešto. Oni se ugledaju jedno na drugo kao ljubavnici, zagrljeni, odmaraju se jedno u drugome. Razmenjuju snage. Zemlja nebu nebo zemlji.” Miroslav Mandić (Ruža lutanja 1. – 36. str)

***

Biografija:

Lidija Krnjajić, rođena je 1995. godine u Novom Sadu. Završila je osnovne i master akademske studije na smeru Grafika u klasi profesora Zvonka Tilića, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Do sada je svoj rad prikazala na brojnim kolektivnim žiriranim izložbama kao i samostalnim izložbama. Dobitnica je nagrade za studentsku grafiku na 4. Međunarodnom bijenalu grafike u Čačku, kao i godišnje nagrade Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti za najuspešniji rad iz umetničke discipline Grafika. Dugogodišnja je članica udruženja građana MMC “Led Art” i jedna je od osnivača udruženja “Grafička mreža” koje je osnovano 2020. godine.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Gradske uprave za Kulturu Novog Sada.

Dizajn plakata: Stefan Ilić