Rezultati konkursa za izlagačku sezonu Šok ZaDruge u 2023. godini

Rezultati konkursa Šok ZaDruge za izlagačku sezonu u 2023. godini

Na konkurs koji je raspisala Šok ZaDruga za izložbene i druge kulturno-umetničke programe u okviru njenih aktivnih galerijskih prostora u Novom Sadu za 2023. godinu, pristiglo je ukupno 43 aplikacije u periodu od 26. januara do 15. februara iz zemlje i inostranstva.

Pristiglu konkursnu dokumentaciju su pregledali članovi umetničkog saveta koji čine vizuelna umetnica Andrea Palašti, politikološkinja i kustoskinja Danijela Halda, vizuelna umetnica i urednica likovnog programa Šok ZaDruge Darija Dragojlović, vizuelna umetnica Mirjana Boba Stojadinović i vizuelni umetnik i idejni tvorac galerije Nikola Džafo. 

Umetnički savet je doneo odluku da za izlagački program Šok Zadruge u 2023. godini dodeli termine sledećim autorima/kama:

Centralna galerija Šok ZaDruge:

 1. Jana Jovašević
 2. Lena Jovanović
 3. Nađa Stamenović
 4. Luka Marjanović

Šok Koridor:

 1. Grupna izložba – Studenti departmana za digitalnu umetnost – Fakulteta za medije i komunikacije (FMK) u saradnji sa  profesorkama (Aleksandrija Ajduković, Isidora Nikolić i Marina Milanović)
 2. Petja Kolenko
 3. Jana Stojaković
 4. Nikola Marković

Takođe, u izlagačkoj sezoni za 2023. godinu, termine za realizaciju izložbi dobiće sledeći članovi Šok ZaDruge:

 1. Andreja Kargačin
 2. Milica Vesić
 3. Stefan Ilić
 4. Konstantinos Petrović – Jednodnevna izložba

Nerealizovani termini iz prethodne izlagačke sezone biće predstavljeni u izlagačkoj sezoni 2023. godine u Centralnoj galeriji Šok ZaDruge:

 1. Izložba novih članova – Šok volonteri (Ana Novaković, Dunja Stanojević, Magda Radojlović, Stefan Stefanovski i Tatjana Marticki)
 2. Ivana Aranđelović

Realizacija izlagačkih termina počinje od marta meseca, dok izlagačku sezonu tradicionalno otvaramo sa jednodnevnom izložbom Mačke – sve je pošlo naopačke 6.